Arkiv

Sök

torsdag 19 april 2012

DEN NORSKE TERRORISTEN

Ops, råkade börja titta på "Den norske terroristen" på svtplay, så därför glömde jag totalt bort att publicera det tidigare inlägget. Hade faktiskt skrivit klart det flera timmar tidigare. Dokumentären om Norge var otroligt sevärd i alla fall, titta på den. 

Jag som var bortrest den 22 juli (var i England på språkresa då) har aldrig haft någon total koll på vad som egentligen hände den där dagen. Min värdmamma frågade mig bara när vi satt och åt ifall Norge inte låg i närheten av Sverige och berättade att det hade hänt något där. Sedan var det några av mina resekompisar som hade fått lite mer info hemifrån, men ingen hade någon direkt koll på något. När vi sedan åkte hem till Sverige den 26:e juli, kunde vi läsa en del om det som hade hänt i tidningar på flyget, men det kändes så overkligt att jag fortfarande inte riktigt trodde på det. När den här händelsen nämns är det många som minns exakt vad de höll på med när de fick reda på att det bombades, eller när de fick höra att en man stod och sköt ner människor på en ö. Jag har inte några sådana minnen överhuvudtaget. Men nu, efter att ha sett dokumentären har jag alltså "äntligen" fått en klar bild av händelsen. 

Det var till och med en liten tår som letade sig fram.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar