Arkiv

Sök

söndag 19 februari 2012

SKIDRESA

HEEEEEEEEEEEEJ PÅ ER! Jag har varit borta i ungefär 4 dagar och jag förstår att ni har saknat mig maximalt. Jag har ju då alltså varit i Sälen tillsammans med min familj och det tänkte jag berätta lite om nu. Vi lämnade vår lille by i torsdags morse och jag hann lyssna på 3 sommarpratare under resan upp. Vi kom fram till den lilla lägenheten vi hyrt vid 16:00 ungefär och började med att packa upp lite smått och spela yatzy. Sov överst i en av de två våningssängarna och det var så jääääävulskt varmt och luktade dessutom kyckling efter middagen så jag sov väl inte sådär jättebra direkt. Drömde mardrömmar och vaknade med jämna mellanrum. 

På fredagen gick vi upp vid 08:45 kanske och åt frukost innan vi klädde på oss alla underställ och fleecedressar och termobyxor, rånarluvor, hjälmar, jackor och handskar man kan tänkas behöva för en dag i backarna. Knäppte på pjäxorna och gick med skidorna och stavarna i högsta hugg mot barnbacken som låg precis nedanför vårt boende och åkte några gånger i den innan vi tog oss upp mot högre höjder. Det var soligt men kallt och blåsigt så när vi åkt upp i första stolsliften var man redan frusen om tår och fingrar. Tyvärr. 


Vi hann med en hel del fina åk ändå, med lite lunch- och fikapaus emellanåt. Vid 16-tiden klarade vi dock inte mer av kylan utan gick hem och duschade istället. Tog en sväng ner till Sälfjällstorget och tittade lite i gallerian som fanns där och Axel & Algot åkte skridskor medan jag och mamma handlade. På kvällen åt vi tacos och spelade spel. Även denna natt sov jag dåligt, har aldrig vart på ett ställe där jag drömt så mycket mardrömmar och sovit så fruktansvärt dåligt som här. Det var även nu jättevarmt och luktade stekos från tacosen fast vi hade vädrat. Som jag längtat hem till min säng här hemma! Sedan hade familjen så mycket ljud för sig också, så jag fick sätta i hörlurarna och lyssna på två sommarpratare till för att överhuvudtaget kunna slappna av.

Igår vaknade vi lite senare och det till snöoväder. Åt frukost och klädde oss ännu lite varmare innan vi gav oss ut i backarna, men vi skippade att åka stolslift utan höll oss till knapp- och ankarliftarna istället. Smart drag! Det var ganska dålig sikt och mycket snö i backarna, men roligt ändå och jag riktigt njöööööööt av att få svischa ner och känna den där härliga känslan i magen som man alltid känner när man åker skidor. Eller som jag alltid känner i varje fall. 


Vi åkte så mycket vi klarade innan vi började frysa, sedan pausade vi en stund innan vi gav oss ut igen. Eftersom det var sista skiddagen försökte vi åka så mycket som möjligt men vid 17 fick vi ge upp för att det blev så dålig sikt när det blev mörkt och backarna var nästan helt igensnöade. På kvällen tittade vi på melodifestivalen och spelade kort. Eftersom vi inte stekte något till middagen slapp jag stekos under natten, så även om det fortfarande var varmt sov jag bättre och det var skönt.

I morse gick vi upp vid halv 8 och städade ur lägenheten och packade in i bilen. Vid halv 10 kom vi iväg ungefär och på vägen hem hann vi titta in i en Stadium outlet men utan att köpa något, äta lunch och jag lyssnade på ännu tre sommarpratare. Vi lyckades undkomma att fastna i köerna som tydligen varit idag och kom hem vid 16:30 ungefär. 


Och det var den skidresan till Sälen det! Har lite fler bilder som ni kanske få se nån gång och sådär, men jag känner att denna lilla resa inte är värd sååå mycket uppmärksamhet, haha. Hade ju till och med hemlängtan, DET är ovanligt vill jag lova. Kan konstatera att jag förstår varför jag tackat nej till svenska fjällen de senaste 3 åren, och att det inte på några som helst villkor går att jämföra med alperna. Men det var skidåkning. Och det älskar jag, oavsett vart det är och jag är glad att jag överhuvudtaget fick chans att åka skidor i år!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar