Arkiv

Sök

måndag 28 november 2011

Önsketanke

Jag bor i ett litet samhälle i Västergötland, utanför staden Lidköping. Bäst att nämna Västergötland först, för annars tar alla det för Linköping och tror man bor i Östergötland. Himla jobbigt. Så var det i Stockholm i alla fall. Här hemma vet alla att när man åker in till "stan" är det gamla mysiga "Lisch" det snackas om.

Förut när jag gick från skolan till bussen, gick jag raskt över torget, torgbron och förundrades över en sak. Nämligen hur klent det kändes. Nog för att vi har julbelysning över huvudgatorna och en gran mitt på torget men det kändes nästan lite patetiskt. När jag jämför det med Stockholm alltså, för där hade de juleljus vart man än vände sig och varenda träd var invirat i färgglada slingor.

Jag vet inte om det är rätt att jämföra, men jag gör det i alla fall. Kan inte undgå att tycka att vår huvudstad är väldigt vacker och jag tror jag har bestämt mig för en sak: jag ska bo där någon gång. Om inget går åt pipsvängen ligger "att studera på Stockholms universitet" ganska högt upp på min planering inför framtiden. 

Men först och främst ska jag skriva SOMS-uppgift, leta vita strumpbyxor, pimpa mina balettskor och mysa bland alla adventsstjärnor och stakar här hemma. 1 kommentar:

  1. passade kombination med svartvita bilder och tjat om färgglad ljusbelysning! klockren! ;) /S

    SvaraRadera