Arkiv

Sök

måndag 12 september 2011

Sweet home Alabama.

Kollar tillbaka på det HÄR och det HÄR inlägget. Skulle kunna säga att jag längtar tillbaka nåt så jävulskt, men den känslan har jag faktiskt kommit över. Istället ser jag fram emot att få utforska fler och andra platser i världen och att få komma iväg ut på fler resor. Tiden efter att jag precis kommit hem från ett ställe brukar jag vara hopplöst deppig ett litet tag. Ibland tar det längre tid att ta sig ur de jobbiga känslorna och ibland går de över förhållandevis fort. 

Det de har gemensamt är att jag (efter att ha bott på hotell, sluppit gå i skolan, inte behövt hjälpa till hemma eller bråka med mina syskon osv), har svårt att uppskatta Hemma. Jag älskar att vara bortrest och egentligen tycker jag om att vara hemma också, men i jämförelsen blir Hemma något jobbigt, något jag helst håller mig borta ifrån och väldigt gärna lämnar bakom mig. 

Samtidigt skulle jag aldrig någonsin vilja åka utomlands, eller ens lämna min lille by för att åka in till stan om det inte vore för att jag vet att här alltid finns ett Hemma att återvända till. En trygg punkt dit jag alltid kan komma tillbaka och trivas. Hemma bra, borta bäst. Men borta skulle inte vara någonting alls att ha om inte hemma fanns att falla tillbaka på. 

Home sweet home.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar