Arkiv

Sök

söndag 11 september 2011

9/11

Godmorgon! Börjar dagen med att surfa in på DN:s hemsida. Läser Peter Wolodarskis söndagskrönika, den hittar ni HÄR. Tittar på bilder från kraschen och minns. 10 år sedan. Jag var 6 och ett halvt år gammal ungefär och i augusti hade min farmor precis dött i cancer. Då var min familj och släkt i sorg. 

Någon månad senare kapas flygplan på väg mot USA och flygs rätt in i stora, viktiga byggnader mitt på Manhattan. Byggnader i vilka flera tusen människor hade sina kontor, och runt vilka tusentals människor passerade varje dag. Helt plötsligt var en hel värld i sorg.

10 år sedan. Sorg försvinner aldrig, den bara dövas ner lite med tiden. Jag saknar min farmor, världen saknar det som var innan kriget mot terrorismen startade. Ett krig som än idag ännu inte nått sitt slut.

2 kommentarer:

  1. "världen saknar freden innan kriget mot terrorismen" - vad snackar du om? Det var inte fred före 9/11.

    SvaraRadera
  2. Sant, men det var efter 11 septemberattackerna som USA startade "kriget mot terrorismen" i den bemärkelsen, som ett svar på attackerna. (och med andra anledningar som inbegriper olja i Afghanistan och tidigare terrordåd, med stöd av FN osv)

    Men innan 11 septemberattackerna fanns inte det krig som kallas "kriget mot terrorismen".

    SvaraRadera