Arkiv

Sök

tisdag 22 februari 2011

Inlämnad, ej bedömd.

Att resa... Vad är det för ett uttryck egentligen? För mig är det något enormt som rymmer så många olika saker. Det kan handla om att, som jag gjorde på sportlovet, sätta sig i en buss, i ett flygplan eller i någon annan sorts fordon för att resa till en plats, en destination. Det kan också handla om en simpel bussresa till skolan, en sådan som man gör varje dag och därmed inte lägger någon större tanke bakom.

Men att resa kan också handla om något själsligt. Att lära känna sig själv, något personligt. Jag har varit med om två dödsfall under min livstid. Min farmor som dog för 10 år sedan och min mormors partner som dog i höstas. Dessa händelser har satt sina spår i mig, jag har fällt många tårar och har sörjt mina saknade medlemmar i släkten, men samtidigt har det gjort att jag lärt känna mig själv på nya plan. Jag har växt som människa och det har hjälpt mig att bli den jag är. Det har helt enkelt varit en resa för mig som person. 

Men kanske handlar uttrycket ”att resa” ändå främst om den resa man gör genom livet. I den kommer båda de ovanstående punkterna med, då livet handlar om att både upptäcka nya platser geografiskt och att upptäcka sig själv och andra människor, något man gör genom livet.

Att resa... Vad är nu det? Det är svårt att svara på, men jag kan åtminstone komma fram till att det är något livsviktigt, eftersom själva livet är en resa.

Så ut och res mina vänner och kom ihåg - det blir vad man gör det till!

2 kommentarer: