Arkiv

Sök

måndag 17 maj 2010

When friends become family, and the summer is knocking on the door.

Vi har nyss avslutat en långledighet i och med studiedag, kristi himmelsfärd, klämdag och sedan vanlig helg. Jag tror att jag talar för många när jag säger att man i tisdags kände att det var hur jäkla gött som helst att få hela 5 dagar lediga. Och om man reser bort som några av mina vänner gjorde, så är det klart att det är kul, likadant om man hittar på något att göra. Jag har gjort en hel del saker under den här lediga tiden, hittat på en massa saker för att helt enkelt hålla mig sysselsatt. Och den enkla anledningen till det är helt enkelt att jag verkligen ogillat den här ledigheten. Missförstå mig inte nu, det är klart att det är skönt att ta sovmorgon på mornarna, kunna sitta uppe länge på kvällarna och göra vad man vill under dagarna.

Men, jag har känt en slags rastlöshet varje dag, efter i fredags kände jag bara att "Nu vill jag ha måndag igen!". Jag har haft en jätterolig och mysig helg, men jag har också hela tiden kommit en minut, en timma närmare måndagen och den vanliga skolveckan, och jag har längtat.

Det som gör att jag inte kände alls för långhelg såhär mitt i alltihop, är för att jag hellre vill ha sommarlov. Jag tycker att det känns fruktansvärt onödigt att gå hemma en massa dagar, när man istället kan vara i skolan och beta av allt det sista och ha roligt tillsammans med klassen som man ska splittras ifrån om ungefär 4 veckor. Jag vill ha sommarlov! Men jag vill känna att jag är klar på högstadiet när jag slutar, jag vill vara nöjd och även om det kommer göra ont att lämna alla så vill jag känna att vi iallafall tagit vara ordentligt på den sista tiden tillsammans. Och när jag går hemma känns det bara som att jag går emot mig själv, jag skulle kunna ringa mina klasskamrater och be dem umgås med mig varenda helg framöver, men de skulle nog tröttna rejält på mig och dessutom är det en massa andra saker inplanerade redan.

Om jag fick bestämma skulle jag faktiskt till och med kunna hoppa över helgerna nu de sista veckorna och gå till skolan istället. Och nu vet jag att jag inte talar för särskilt många fler än mig själv, men det är faktiskt såhär jag tycker och känner just nu. Att gå hemma känns onödigt, jag längtar ju ändå bara till måndagen igen. Jag vill ha sommar och jag vill lämna min fina klass med en känsla av att ha avslutat något väldigt roligt och fint. Ni är min andra familj, det är inte så lätt att bara släppa taget. Det tar sin lilla tid, och jag tar vara på den tiden! ♥


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar