Arkiv

Sök

torsdag 29 april 2010

290410

Hej, snart är ännu en vecka till ända, herregud vad fort det går. Jag tänkte mig en liten predikan till, om tiden, just nu faktiskt, hehe. Jag har skrivit en del om huruvida jag tycker om och inte tycker om det här med att tiden går så otroligt fort. Att nian snart är slut. Att sommaren kommer. Att vi bara kommer närmare och närmare gymnasiet.

Jag har ganska delade känslor när det gäller det här, mina åsikter skiljer sig från dag till dag, ena stunden tycker jag att det är underbart och nästa vill jag bara gråta för att det är så hemskt. Jag har tidigare beskrivit känslan som fjärilar i magen som både kan liknas med ångest och lycka. Och det är så det är, fast jag måste ju erkänna att ju närmare sommaren man kommer, ju mer längtar man. I höstas ville jag att det aldrig skulle bli vårtermin, jag vet ju hur snabbt tiden går, och om det fortfarande är hösttermin så vet man ju iallafall att man fortfarande har tid kvar.

Trots detta så kom våren. Efter en låång vinter, javisst, men vårterminen kom, även om det låg flera meter höga drivor snö överallt. Det går ju inte att undvika, att man prickar av vecka efter vecka, jag menar, på lördag är det maj! MAJ! Vi är alltså snart inne på månad 5 på detta år. Jag minns mycket väl när jag satt vid datorn på nyårsafton och skrev en liten krönika om det gamla och det nya året. Redan då skrev jag att jag visste att det kommer gå fort. Men inte så här fort.

Jag liksom riktigt känner hur klockan dragit tag i mig och drar mig framåt, dag för dag, vecka för vecka. Det är denna klocka som bestämmer tempo, inte jag. Det är denna symbol för tiden som visar hur fort det faktiskt går, och jag kan inte göra något åt det. Vare sig jag vill eller inte. Det hjälper inte att slänga den i marken eller kasta den över bord, det fungerar inte så. Istället får man se till att ta kontroll över den där klockan och visa den vem som bestämmer. Sommaren får gärna komma, likaså gymnasiet, för hur mycket klockan än är, så finns det ingen som säger att man inte kan ta sig ett besök hos de och det som betyder allt just nu, även i framtiden. ♥


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar