Arkiv

Sök

söndag 29 november 2009

1:a advent!

Hej! Idag är det alltså 1:a advent. Hjälp vad fort tiden går! Idag har jag roat mig med att slappa, plugga, tända första ljuset på adventsstaken och dessutom har jag bakat pepparkaksmuffins! :D Nu ska vi snart äta lite här, söndagsstek blir det, mums! Och i eftermiddag är det julmarknad, mysigt! <3 Ska hålla tal i engelska A imorgon också så jag får nog förbereda mig lite för det med. Mina strumpor som mamma stickade till mig är klara nu med, så jag får väl visa er en liten bild på dem också, med det får bli senare. Ha nu en mysig första advent! <3
När första ljuset brinner står julens dörr på glänt, och alla människor glädjas att fira få advent. Recept pepparkaksmuffins: 100 g smör 2 ägg 3 dl strösocker 1 dl filmjölk 1/2 tsk malen kardemumma 1 tsk malen kanel 1/2 tsk malen ingefära 1/2 tsk malda nejlikor 3 dl vetemjöl 1 tsk bakpulver 1. Sätt ugnen på 125 grader. Smält matfettet och låt det svalna. 2. Vispa ägg och socker pösigt. 3. Tillsätt matfettet, filmjölken, kryddorna, bakpulvret och mjölet. 4. Häll smeten i muffinsformar av papper. Ställ dem på en plåt. Fyll dem inte till mer än 3/4. 5. Grädda muffinsen mitt i ugnen i ca. 15 min. Låt dem sedan svalna på galler. KLART! :D

2 kommentarer:

  1. jag träffade dig på julmarknaden, du sponsrade vår franskaresa! YAAY! kraaaam /u,

    SvaraRadera
  2. svar u: japp det gjorde jag :) er glögg va supergod, fast jag har brännsår på tungan x) haha puss<3

    SvaraRadera