Arkiv

Sök

lördag 6 juni 2009

Att längta eller inte längta, det är frågan...

Jag hör ofta hur folk och även jag själv säger att man längtar dit, man längtar tills man ska göra det, man längtar tills den personen kommer hit o.s.v. Jag har tänkt ganska mycket på det här begreppet "att längta". Och jag har kommit fram till att jag egentligen inte vill längta. Jag vill ju ta vara på den tid som är nu. Alla pratar om att man bara lever en gång och man ska ta vara på livet, men ändå längtar man bara till allt som ska hända senare. Jag kommer ihåg jätteväl när vi skulle åka till Gran Canaria för 3 år sedan. Vi skulle åka i mars, men beställde resan på hösten. Och jag började räkna ner när det var flera månader kvar. Jippie, nu är det "bara" 3 månader, 2 veckor och 1 dag kvar.... Snacka om att längta! I och för sig kanske det inte var så konstigt, eftersom det var min första flygresa och min första större resa överhuvudtaget. När jag hör personer som säger att de längar hit och längtar dit, är det lätt att dras med. Att bara sitta där och längta tills solen kommer och tills sommarlovet är här. Men som sagt, finns det också en del av mig som inte vill sitta där och längta, utan ta vara även på regniga dagar. Hur mysigt är det inte att ligga och läsa en bra bok när man hör regnet smattra mot rutan. Och egentligen är det ju riktigt roligt i skolan. Kanske inte alltid på lektionerna men det är kul att träffa kompisarna och att umgås med dem. Så nu tycker jag vi startar en klubb. En klubb som slutar längta och istället tar vara på det vi gör just nu! Vilka är med? ;o)

3 kommentarer: